Як додати програму в автозавантаження Windows 11?

Програми автозавантаження Windows 11 — ті утиліти, які запускаються при вході користувача в систему. Багато з них додається в автозавантаження автоматично при встановленні, але за бажання настроїти автозавантаження програм можна і вручну.

У цій інструкції докладно про те, як додати програму в автозавантаження Windows 11 у різний спосіб: в редакторі реєстру, шляхом розміщення ярлика в папку автозавантаження і не тільки.

Додавання програми до автозавантаження в реєстрі.

Перший спосіб - найбільш справно працюючий, хоча і не є найпростішим. Ви можете додати програму до автозавантаження Windows 11 за допомогою редактора реєстру. Кроки будуть наступними:

1. Запустіть редактор реєстру. Для цього в Windows 11 можна натиснути правою кнопкою миші на кнопку «Пуск», вибрати пункт «Виконати», ввести 

regedit

і натиснути Enter.


2. У редакторі реєстру перейдіть до розділу (папки зліва)

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

якщо додавання в автозавантаження потрібне тільки для поточного користувача або в аналогічний підрозділ HKEY_LOCAL_MACHINE (якщо додавання в автозавантаження потрібне для всіх користувачів).

3. Натисніть правою кнопкою миші в порожньому місці правої панелі редактора реєстру, виберіть «Створити» -> «Рядковий параметр» і вкажіть будь-яке ім'я для нього (зазвичай вказується ім'я програми).


4. Двічі натисніть за новоствореним параметром і змініть його значення на повний шлях до виконуваного файлу програми в лапках. Шлях можна не вводити вручну: достатньо натиснути правою кнопкою миші по файлу програми, що виконується, і вибрати пункт контекстного меню «Копіювати як шлях» — шлях буде скопійований з лапками. Якщо потрібно запустити програму з параметрами, вказуйте їх після закривання лапок (після пробілу!).


На цьому процес буде завершено - програма додана в автозавантаження і буде автоматично запущена під час наступного входу в систему.

Зверніть увагу: потрібно вказувати шлях саме до файлу програми, що виконується (exe), а не до її ярлика. Якщо ви не знаєте фактичне розташування файлу, можна натиснути правою кнопкою миші по ярлику і вибрати пункт «Розташування файлу», щоб перейти до папки, що містить цей файл.

Папка автозавантаження у Windows 11.

Другий спосіб — додати ярлик програми до папки автозавантаження Windows 11. Сама папка автозавантаження знаходиться в наступному розташуванні:

C:\Users\ім'я_користувача\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

але потрапити до неї можна і швидше. Усі необхідні кроки:

1. Натисніть клавіші Win+R на клавіатурі, введіть 

shell:startup

у діалогове вікно «Виконати» та натисніть Enter. Відкриється папка з ярликами програм автозавантаження.


2. Створіть або скопіюйте ярлик на програму до цієї папки. Простий спосіб створити ярлик — перетягнути файл програми, що виконується, утримуючи затиснутою праву кнопку миші, відпустити кнопку миші і вибрати пункт «Створити ярлики».

При наступному запуску Windows 11 програма, ярлик якої був поміщений в папку автозавантаження, повинна запуститися автоматично.

Увімкнення раніше вимкнених елементів автозавантаження.

При використанні методів, описаних вище, ви можете зіткнутися з тим, що незважаючи на те, що якісь програми вже були додані в автозавантаження, їх запуск не проводиться. Це може статися, якщо автозавантаження цих програм було вимкнено у параметрах Windows 11 або диспетчері завдань. За бажанням ви можете знову включити її двома способами:

1. Перейдіть до «Установки» -> «Програми» -> «Автозавантаження» та увімкніть автозавантаження для потрібних елементів зі списку.


2. Відкрийте «Диспетчер завдань» Windows 11 (можна натиснути правою кнопкою миші на кнопку «Пуск» і вибрати потрібний пункт меню), перейдіть на вкладку «Автозавантаження» і, натиснувши правою кнопкою миші на потрібний елемент, увімкніть автозавантаження для нього.

Планувальник завдань та параметри програм.

Серед додаткових можливостей додавання програм до автозавантаження:

  • Перегляд параметрів самої програми - багато утиліт у своїх налаштуваннях мають пункт, що дозволяє додати їх в автозавантаження.

  • Створення завдання у планувальнику завдань для запуску програми під час входу до системи.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые