Як відключити Hyper-V в Windows 10?

Компоненти Hyper-V в Windows 10 дозволяють створювати віртуальні машини вбудованими засобами системи, а також служать для роботи таких компонентів як Пісочниця Windows 10 і використовуються деякими антивірусними системами захисту. Однак в деяких випадках включені компоненти Hyper-V можуть заважати: наприклад, для запуску віртуальних машин VirtualBox або емуляторів Android.

У цій інструкції докладно про те, як відключити Hyper-V в Windows 10 двома способами: перший передбачає відключення відповідних компонентів системи, другий - відключення гіпервізора без видалення самих компонентів Hyper-V.

Відключення Hyper-V в компонентах Windows 10.

Перший спосіб відключити Hyper-V передбачає використання відповідного розділу «Програми та засоби» в панелі управління, кроки будуть наступними:

     1. Відкрийте Панель управління, для цього можна використовувати пошук в панелі завдань, або натиснути Win + R на клавіатурі, ввести control і натиснути Enter.
     2. В панелі керування перейдіть на сторінку «Програми та засоби» або «Видалення програми».
     3. Зліва натисніть по пункту «Включення або відключення компонентів Windows».

     4. Зніміть позначку з пункту «Hyper-V» і застосуєте налаштування.

     5. У відповідь на запит про необхідність перезавантаження, перезавантажте Windows 10 для вступу змін в силу.

Зазвичай зазначених дій достатньо, щоб усунути проблеми, які іноді можуть бути викликані наявністю Hyper-V в системі.

Якщо зазначені кроки не допомогли, спробуйте там же в компонентах відключити пункт «Пісочниця Windows» і також перезавантажте комп'ютер при необхідності.

Як відключити Hyper-V без видалення компонентів.

Попередній метод відключення Hyper-V передбачає видалення відповідних компонентів із системи, проте можна обійтися і без цього:

     1. Запустіть командний рядок від імені адміністратора для цього можна використовувати пошук в панелі завдань, а потім вибрати пункт «Запуск від імені адміністратора».
     2. Введіть команду

bcdedit /set hypervisorlaunchtype off

і натисніть Enter.
   3. Перезавантажте комп'ютер.

Після перезавантаження Hyper-V (гіпервізор/гипервизор) буде виключений і не впливатиме на запуск будь-яких інших віртуальних машин, при цьому сам компонент залишиться включеним.

Щоб знову включити Hyper-V, використовуйте ту ж команду, але змініть off на auto і перезавантажте комп'ютер. Також є можливість створення меню завантаження для вибору режиму, в якому буде запускатися система - з включеним або відключеним Hyper-V.

Додаткові способи видалити Hyper-V.

Крім описаних способів, ви можете видалити компоненти Hyper-V в PowerShell за допомогою команди:

Disable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Hyper-V-Hypervisor

Або, при використанні командного рядка, за допомогою команди:

DISM /Online /Disable-Feature:Microsoft-Hyper-V

Сподіваюся, матеріал допоміг розібратися. Також пам'ятайте, що для роботи віртуальних машин і емуляторів слід включити апаратну віртуалізацію.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые