Як відключити Диспетчер задач в ОС Windows 10, 8.1 і Windows 7?

Не знаю, з якою метою вам може це знадобитися, але при бажанні ви можете використовувати різні методи відключення Диспетчера задач (заборонити запуску) з тим, щоб користувач не міг його відкрити.

У цій інструкції - кілька простих способів відключити Диспетчер задач Windows 10, 8.1 і Windows 7 вбудованими засобами системи, хоча таку можливість пропонують і деякі сторонні безкоштовні програми.

Блокування Диспетчера задач в редакторі локальної групової політики.

Заборона запуску Диспетчера задач в редакторі локальної групової політики - один з найпростіших і швидких способів, однак, для нього потрібно, щоб на вашому комп'ютері була встановлена ​​Професійна, Корпоративна або Максимальна версія Windows. Якщо це не так, скористайтеся далі описаними методами.

     1. Натисніть клавіші Win + R на клавіатурі, введіть gpedit.msc в вікно «Виконати» і натисніть Enter.
     2. У відкритому редакторі локальної групової політики перейдіть до розділу «Конфігурація користувача» - «Адміністративні шаблони» - «Система» - «Варіанти дій після натискання Ctrl + Alt + Del». 

     3. У правій частині редактора двічі натисніть по пункту «Видалити диспетчер задач» і встановіть «Включено», після чого натисніть «Ок».

Готово, після виконання цих кроків Диспетчер задач не буде запускатися, причому не тільки по клавішах Ctrl + Alt + Del, а й іншими способами.

Наприклад, він стане неактивним в контекстному меню панелі задач і навіть запуск з використанням файлу C:\Windows\System32\Taskmgr.exe буде неможливим, а користувач буде отримувати повідомлення про те, що диспетчер задач відключений адміністратором.

Відключення диспетчера задач за допомогою редактора реєстру.

Якщо у вашій системі відсутній редактор локальної групової політики, ви можете використовувати редактор реєстру, щоб відключити Диспетчер задач:

     1. Натисніть клавіші Win + R на клавіатурі, введіть regedit і натисніть Enter.
     2. У редакторі реєстру перейдіть до розділу

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies
     3. Якщо в ньому відсутній підрозділ з ім'ям System, створіть його, натиснувши правою кнопкою миші по «папці» Policies і вибравши потрібний пункт меню.
     4. Зайшовши до підрозділу System, натисніть правою кнопкою миші в порожній області правої панелі редактора реєстру і виберіть пункт «Створити параметр DWORD 32 Біта» (навіть для x64 Windows), задайте DisableTaskMgr в якості імені параметра.
     5. Двічі натисніть по цьому параметру і вкажіть значення 1 для нього.

Це всі необхідні кроки для того, щоб включити заборону на запуск.

Додаткова інформація.

Замість ручного редагування реєстру для блокування диспетчера задач, ви можете запустити командний рядок від імені адміністратора і ввести команду (після введення натиснути Enter):

REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v DisableTaskMgr /t REG_DWORD /d 1 /f

Вона автоматично створить потрібні розділи реєстру і додасть параметр, який відповідає за відключення. При необхідності ви також можете створити REG-файл для додавання параметра DisableTaskMgr зі значенням 1 до реєстру.

Якщо в майбутньому вам буде потрібно знову включити диспетчер задач, то достатньо або відключити опцію в редакторі локальної групової політики, або видалити параметр з реєстру, або змінити його значення на 0 (нуль).

Також при бажанні ви можете використовувати сторонні утиліти для блокування Диспетчера задач і інших системних елементів, наприклад, це вміє AskAdmin. Завантажити утиліту AskAdmin для блокування програм в Windows можна з офіційного сайту розробника https://www.sordum.org/.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые