Помилка 0x8007025D Windows 10 при установці - як виправити?

Одна з помилок, з якою користувач може зіткнутися як при чистій установці Windows 10 з флешки або диска, так і при запуску установки в уже наявної ОС - помилка з кодом 0x8007025D:

Укр: «Windows не вдається встановити необхідні файли. Переконайтеся, що є всі файли, необхідні для установки, а потім перезапустіть установку».
Рус: «Windows не удается установить необходимые файлы. Убедитесь, что имеются все файлы, необходимые для установки, и перезапустите установку».
У цій інструкції докладно про способи виправити помилку «Установка скасована» 0x8007025D при установці Windows 10 з флешки або іншого носія в залежності від конкретного сценарію, коли з'являється ця проблема.

Причини помилки 0x8007025D і способи виправлення.

Серед основних причин, що викликають проблему зі скасуванням установки через «Windows не вдається встановити необхідні файли» з кодом помилки 0x8007025D можна виділити наступні:
  • Неможливість записати необхідні файли установки на диск (розділ диска), на який встановлюється Windows 10 через брак місця для установки, проблем із записом на диск (наприклад, через його пошкодження).
  • Проблеми з образом або інсталяційним накопичувачем - тобто в образі дійсно відсутні необхідні для установки файли (причому іноді на іншому комп'ютері з іншим обладнанням установка буде проходити успішно), або їх не вдається прочитати з завантажувальної флешки або диска і іноді причиною цього є не проблеми з флешкою, а, наприклад, додаткові підключення до того ж контролера USB пристрою.

Це не всі можливі варіанти (додаткові сценарії і методи вирішення будуть запропоновані далі), але частіше за все справа в одному із зазначених пунктів.

Які дії можна зробити для виправлення автоматичного скасування установки з кодом помилки 0x8007025D:

  1. Переконайтеся, що на системному розділі (на тому, в який встановлюється Windows 10) досить вільного місця. При установці з флешки, можливо, варто видалити розділ разом з вмістом або розширити його. Досить (не для роботи, а для успішної установки) за сьогоднішніми мірками - 15-20 Гб і це для оригінальної системи (якщо ви використовуєте «збірку», вони, потенційно, може вимагати більшого простору).
  2. Якщо установка запускається всередині вже встановленої ОС, а не з флешки або помилка виникає при оновленні системи, очистіть системний розділ від усього, від чого його можна звільнити. При необхідності збільште системний розділ диска або скористайтеся чистою установкою з форматуванням системного розділу.
  3. Вимкніть всі непотрібні USB пристрої перед установкою. Якщо ви встановлюєте Windows 10 на ПК з флешки, і вона підключена до передньої панелі або до будь-якого USB-хабу, підключіть до задньої панелі в ряду, де всі USB-роз'єми вільні (незайняті мишею або клавіатурою). Якщо для вас це не складно, вимкніть також непотрібні на етапі установки внутрішні накопичувачі, включаючи приводи дисків, жорсткі диски і SSD.
  4. Спробуйте інший спосіб (особливо якщо використовується не оригінальний ISO), іншу флешку і іншу програму для створення завантажувальної флешки . Наприклад, було помічено, що помилка частіше виникає у користувачів, записуючих її за допомогою UltraISO.
  5. Якщо є підозри, що жорсткий диск або SSD пошкоджений, при цьому в наявності інший диск - спробуйте відключити потенційно непрацюючий, залишити тільки гарантовано робочий і виконати установку на нього.

Додаткові методи виправити помилку 0x8007025D при установці Windows 10 з флешки.

Вище були наведені прості варіанти, проте в деяких випадках вони не спрацьовують, в цьому випадку проблема може бути з оперативною пам'яттю або параметрами БІОС (BIOS).

Рекомендую почати з простого варіанту: скиньте параметри БІОС на значення за замовчуванням (Load Defaults), відключіть Secure Boot і спробуйте повторити установку. Також може мати сенс оновити БІОС/UEFI при наявності нових версій на сайті виробника (для багатьох материнських плат можливо оновлення з флешки без встановленої ОС).

Якщо це не спрацювало, а на комп'ютері більше однієї планки пам'яті, спробуйте залишити підключеним тільки один модуль пам'яті , в першому слоті. Якщо установка знову буде скасована з кодом 0x8007025D, замініть цей модуль пам'яті на інший і спробуйте ще раз установки. При наявності лише одного модуля RAM, виконайте перевірку оперативної пам'яті на помилки.

Нижче - додаткові варіанти виправлення помилки, з якими мені особисто не довелося зіткнутися, але якщо судити з відгуків користувачів, у деяких спрацювало:

  • Спробуйте завантажити образ ISO і створити завантажувальну флешку не на тому комп'ютері, на якому це робилося - при помилках оперативної пам'яті файли можуть завантажуватися і записуватися з ушкодженнями.
  • Якщо система встановлюється на єдиний великий розділ на диску - наприклад, 1 або 2 Тб, спробуйте розбити його в програмі установки і виділити меншу частину простору диска для Windows 10, орієнтовно - близько 100 Гб, і встановити її в створений розділ.
  • Якщо проводиться установка з флешки, а на комп'ютері або ноутбуці є як роз'єми USB 3.0, так і USB 2.0, спробуйте підключити флешку до іншого типу роз'єму (незалежно від типу USB накопичувача).
  • Встановлюйте з відключеним Інтернет-підключенням, а при кабельному підключенні - з відключеним Ethernet-кабелем.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые