Що робити, якщо зникли значки на Панелі задач Windows 10?

Серед інших порівняно частих проблем з Windows 10 - зникнення значків програм з Панелі задач. Проблема може проявляти себе по-різному: при якихось певних подіях, черговому включенні комп'ютера, просто під час роботи і в інших ситуаціях.

У цій інструкції докладно про те, що робити, якщо пропали значки на Панелі задач Windows 10, щоб виправити ситуацію і вирішити проблему.

Прості способи повернути значки на Панель задач Windows 10.

В першу чергу про прості підходи, які можуть допомогти швидко виправити ситуацію зі зниклими з Панелі задач значками:

     1. Перезапустіть провідник: для цього натисніть правою кнопкою миші по кнопці «Пуск», виберіть пункт «Диспетчер задач» в контекстному меню, на вкладці «Процеси» знайдіть «Провідник», виділіть його і натисніть кнопку «Запустити знову»/«Перезапустити».

     2. Перевірте, чи з'явились значки на Панелі задач, якщо перезавантажити комп'ютер.

Важливо: виконайте саме перезавантаження, а не «Завершення роботи» з подальшим включенням. Якщо після перезавантаження вони відображаються, а після завершення роботи і включення комп'ютера значки панелі задач пропадають, спробуйте відключити швидкий запуск Windows 10.
     3. Вручну завантажте/скачайте і встановіть драйвери відеокарти (не тільки дискретної, а й інтегрованої при її наявності) з офіційного сайту AMD, NVIDIA або Intel. Для інтегрованої графіки можна використовувати драйвер з офіційного сайту виробника ноутбука або материнської плати комп'ютера - іноді він виявляється «більш» робочим. Після встановлення драйверів перезавантажте комп'ютер.
     4. Якщо проблема з'явилася нещодавно, а у вас є точки відновлення системи, використовуйте їх.
     5. Якщо замість окремих іконок стали відображатися значки порожніх вікон, це може говорити про те, що програма, на яку посилався ярлик була видалена: вами або, трапляється, антивірусом. Рішення - видалити значок з панелі завдань: правий клік по ньому - відкріпити від панелі завдань.
     6. У разі використання будь-яких програм для модифікації зовнішнього вигляду панелі завдань, теоретично такі програми можуть привести і до зникнення значків. Якщо запускали щось подібне, перевірте, чи немає цих програм в треї, списку запущених процесів, автозавантаженні - закрийте програму і подивіться, чи вирішило це проблему.

Перш ніж переходити до описаних далі способам, перевірте, а чи є значки панелі завдань в папці, де вони повинні розташовуватися. Для цього:

     1. Відкрийте провідник (для цього можна натиснути клавіші Win + E ).
     2. В адресний рядок провідника вставте

%AppData%\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar
і натисніть Enter.
     3. У папці, повинні бути зниклі значки.


     4. Якщо їх там немає, можна припустити наступне:
  • Значки були кимось відкріплений від панелі завдань.
  • У вас виникали проблеми з профілем або папкою користувача в ході якої значки були втрачені. В цьому випадку перевірте вміст папки C:\Користувачі (C:\Users\), якщо там є стара папка користувача, то в ній в AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar ви знайдете значки та їх можна буде скопіювати в папку, яку ми відкривали на 2-му кроці.

     5. Якщо значків на 4-му кроці не виявилося, ви можете не продовжувати виконувати далі описані дії: просто знову закріпіть значки на Панелі задач: зробити це можна через меню по правому кліку на ярлику або виконуваномц файлу програми, вибравши відповідний пункт, або, якщо потрібно закріпити з меню Пуск: правий клік - додатково - закріпити на Панелі задач.

Додаткові методи вирішення проблеми.

Якщо раніше описані прості підходи до виправлення не принесли результату, можна спробувати використовувати такі варіанти.

Ручне очищення кешу іконок.

Іноді відсутність значків може бути наслідком пошкодженого кешу іконок, щоб очистити його, виконайте наступні кроки:

     1. Запустіть командний рядок від імені адміністратора.
     2. За однією (по черзі) введіть наступні команди, натискаючи Enter після кожної

ie4uinit.exe -show
taskkill /IM explorer.exe /F
del /A /Q "%localappdata%\IconCache.db"
del /A /F /Q "%localappdata%\Microsoft\Windows\Explorer\iconcache*"

3. Після виконання останньої команди закрийте командний рядок і перезавантажте комп'ютер.

Виправлення в реєстрі Windows 10.

Перед виконанням наступних кроків рекомендую створити точку відновлення системи або резервну копію реєстру, так як є ймовірність, що щось піде не так, як очікується. Потім:

     1. Натисніть клавіші Win + R , введіть regedit і натисніть Enter, щоб відкрити редактор реєстру.
     2. Перейдіть до розділу реєстру

HKEY_CLASSES_ROOT\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify

     3. Видаліть в цьому розділі параметри з іменами IconStreams і PastIconsStream


Повторіть те ж саме в розділі реєстру

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\TrayNotify
Після виконання змін закрийте редактор реєстру та перезавантажте комп'ютер.

Перереєстрація додатка Shell Experience Host.

Запустіть Windows PowerShell від імені адміністратора (правий клік по кнопці «Пуск» і вибір відповідного пункту контекстного меню).

Введіть команду (натиснувши Enter після неї)

get-appxpackage -all *shellexperience* -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($_.installlocation + "\appxmetadata\appxbundlemanifest.xml")}

Після виконання команди (будь-яких повідомлень з'явитися не повинно, відобразиться нове запрошення для введення наступних команд) закрийте PowerShell і перезавантажте комп'ютер.

Якщо ж жоден з методів не допомагає, можна спробувати виконати перевірку цілісності системних файлів Windows 10 або створити нового користувача, зайти під ним і подивитися, чи будуть показуватися значки на Панелі задач в цьому випадку.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые