Як оновитися до Windows 11 на непідтримуваному комп'ютері?

Якщо спробувати виконати оновлення до Windows 11 на комп'ютері або ноутбуці, де відсутній або вимкнений довірений платформний модуль TPM 2.0, встановлений процесор непідтримуваного покоління або інші проблеми із сумісністю, ви отримаєте повідомлення «Цей комп'ютер не відповідає мінімальним вимогам до системи для установки Windows 11» . Однак це можна обійти.

У цій інструкції про простий спосіб виконати автоматичне оновлення системи до Windows 11 без TPM 2.0 і якщо є інші невідповідності мінімальним вимогам до системи.

Автоматичне оновлення до Windows 11 без перевірки сумісності за допомогою Universal Media Creation Tool.

Ви можете знайти різні способи обходу мінімальних системних вимог Windows 11 для оновлення та встановлення Windows 11 на несумісний комп'ютер, наприклад, редагування образу ISO або реєстру. Також можна використовувати чисту установку ОС із флешки, проте це не завжди зручно.

Пропоную використовувати Universal Media Creation Tool - простий скрипт, спочатку розроблений для можливості завантаження старих версій системи, але дозволяє також виконати оновлення до Windows 11 на комп'ютерах, що не підтримуються, минаючи перевірку наявності TPM 2.0, покоління процесора та інших апаратних характеристик. Спосіб оновлення складається з наступних кроків:

       1. Зайдіть на офіційну сторінку скрипту Universal Media Creation Tool і скачайте архів з файлами, натиснувши по стрілці поруч із кнопкою Code, а потім кнопку Download ZIP.
      2. Розпакуйте архів у зручне розташування.
      3. Запустіть файл MediaCreationTool.bat із папки.
      4. Після запуску файлу ви можете отримати сповіщення про фільтр SmartScreen, пов'язане з тим, що програма невідома системі. Натисніть «Докладніше», а потім - виконати в будь-якому випадку.


      6. Після запуску відкриється командний рядок та вікно, в якому потрібно вибрати версію системи, вибираємо Windows 11.


      7. У наступному вікні пропонується вибрати необхідну дію, у нашому випадку – Auto Setup (автоматична установка).

 

      8. Після запуску автоматичної установки спочатку будуть завантажені необхідні файли безпосередньо з сайту Майкрософт (що можна буде побачити у вікні командного рядка), потім після підтвердження в PowerShell запуститься програма установки.
      9. Незважаючи на те, що в програмі інсталяції буде зазначено, що виконується завантаження Windows 10, за фактом завантажується оновлення до Windows 11: суть у тому, що для інсталяції використовується Media Creation Tool від попередньої системи.


      9. Залишиться лише дочекатися завершення завантаження, створення носія (за фактом, ніякий носій не записується для встановлення Windows 11 - все це буде виконано повністю автоматично, комп'ютер буде перезавантажуватися в процесі.
      10. Після етапу «Робота з оновленнями» ви потрапите на екран входу до Windows 11, а після входу буде виконано підготовку до першого запуску.

В результаті ви отримаєте оновлену до Windows 11 систему з можливістю відкату оновлення за необхідності, все, що буде потрібно з вашого боку після шостого кроку - дочекатися завершення процесу і не вимикати комп'ютер. При «зависанні» на якомусь відсотку, краще не поспішайте щось робити, зачекайте (навіть якщо це займе близько години).

Офіційний спосіб пропустити перевірку модуля TPM та покоління процесора від Microsoft.

На офіційній сторінці, присвяченій інсталяції Windows 11, Microsoft пропонує власний метод обходу перевірки наявності модуля TPM 2.0, проте вказується, що наявність як мінімум TPM 1.2 все одно потрібна. Покоління процесора не перевірятиметься. Необхідні кроки:

      1. Натисніть клавіші Win+R на клавіатурі та введіть regedit у вікно Виконати, після чого натисніть Enter.
      2. Перейдіть до розділу реєстру

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup
      3. Натисніть правою кнопкою миші в правій панелі редактора реєстру, виберіть Створити - Параметр DWORD (32 біти) і створіть параметр 

AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
      4. Двічі натисніть на параметр і встановіть значення 1 для нього.
      5. Закрийте редактор реєстру та запустіть помічник із встановлення Windows 11 з офіційного сайту для оновлення.

Як поведе інсталяція оновлення у разі відсутності модуля TPM навіть версії 1.2. Не перевіряв.

Також ви можете створити завантажувальний ISO або завантажувальну флешку для чистої установки без перевірки TPM 2.0 або TPM 1.2, покоління процесора та стану безпечного завантаження.

Як встановити або оновитися до Windows 11 без TPM та SecureBoot? Чиста установка Windows 11. Відео українською мовою.

Відео створено Hetman Software.


Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые