Як увімкнути підсвітку на клавіатурі ноутбука?

Якщо вам потрібно включити підсвічування/підсвітку клавіатури ноутбука, але ви не знаєте, як це зробити, в інструкції нижче - детальна інформація про це, клавіші і комбінації клавіш для включення підсвічування на клавіатурах ноутбуків різних марок.

Також в статті присутня додаткова інформація про те, чому ці клавіші підсвічування клавіатури можуть не працювати і про те, як це виправити.

Включення підсвічування/підсвітки клавіатури на ноутбуці.

На ноутбуках, в яких передбачене підсвічування клавіатури як правило присутня клавіша включення підсвічування, а іноді - дві клавіші: одна для збільшення яскравості підсвічування клавіатури, інша - для зменшення. Зазвичай це не окрема клавіша, а додаткова дія/опція однієї з основних клавіш клавіатури, нижче на фото це можна буде побачити.

Залежно від налаштувань і конкретної марки і моделі ноутбука ця клавіша може спрацьовувати або сама по собі, або в поєднанні з клавішею Fn, яку зазвичай можна знайти в нижньому ряду на клавіатурі.

HP

Як правило, на ноутбуках HP підсвічування включається клавішами F5 , F9 або поєднаннями Fn + F5 і Fn + F9 відповідно.

Якщо на вашому ноутбуці ця клавіша не містить значка підсвічування, як на фото вище, пошукайте його на інших клавішах, а також переконайтеся, що ваша модифікація ноутбука HP має підсвічування клавіатури.

ASUS

Стандартні комбінації клавіш для включення підсвічування на клавіатурі ноутбуків ASUS - Fn + F3 (зменшення яскравості підсвічування) і Fn + F4 (збільшення яскравості). У якості значка використовується мініатюра клавіатури зі світлом зверху. На деяких моделях може зустрічатися комбінація Fn + F7.


У деяких випадках підсвічування може включатися простим натисненням зазначених клавіш, без утримання Fn.

Lenovo

На ноутбуках Lenovo, оснащених функцією підсвічування клавіатури, ви побачите значок з клавішею що світиться, зліва клавіші «Пропуск». Якщо такого символу немає, можна припустити, що клавіатура без підсвічування.

Щоб включити підсвічування на Lenovo використовуйте поєднання клавіш Fn + Пропуск .

Acer

Стандартні клавіші включення підсвічування клавіатури на ноутбуці Acer - F9 або Fn + F9 , іноді - F8 (або Fn + F8 ). На деяких ноутбуках Acer використовуються відразу дві клавіші: F9 (Fn + F9) для зменшення рівня підсвічування і F10 ( Fn + F10 ) для збільшення.

Як символ використовується буква A зі світлом «що виривається» згори.

Dell

На більшості сучасних ноутбуків Dell підсвічування клавіш включається за допомогою F10 або Fn + F10.

Але на окремих моделях ця комбінація може відрізнятися, наприклад, можна зустріти поєднання Fn + Стрілка вправо.

MSI

На ноутбуках MSI присутні клавіші збільшення і зменшення яскравості:
  • Fn + PgUp і Fn + PgDn
  • Fn + «Плюс» і «Мінус» в цифровому блоці клавіатури

Huawei і Honor

На ноутбуках Huawei і Honor стандартна клавіша підсвічування - F3 (Fn + F3).

У якості значка використовується символ клавіші зі світлом з неї.

Додаткові способи включити підсвічування клавіатури ноутбука.

Крім клавіш, за умови, що ноутбук має функцію підсвічування клавіатури, ви можете використовувати:
  • Центр мобільності Windows (можна запустити через пошук на панелі завдань Windows 10 або в пошуку Windows 7), або натиснути клавіші Win + R , ввести mblctr і натиснути Enter.
  • Фірмові утиліти від виробника ноутбука, доступні на офіційному сайті в розділі «Підтримка» для вашої моделі ноутбука.

Що робити, якщо клавіші включення підсвічування клавіатури не працюють або відсутні.

У разі, якщо ви не можете знайти кнопку включення підсвічування клавіатури, може виявитися, що ваш ноутбук не оснащений нею.
Важливий момент: ноутбуки однієї моделі, але різних модифікацій можуть бути з підсвічуванням клавіатури і без неї. Для прикладу візьмемо Acer Aspire 3 - деякі з модифікацій цього ноутбука матимуть символ підсвічування на клавіші F9 або F8, інші - ні. В останньому випадку причиною цього є відсутність функції підсвічування.
Наступна поширена ситуація: клавіші підсвічування клавіатури ноутбука є, але не працюють, при їх натисканні нічого не змінюється.

Як правило, причина цього - відсутність необхідних утиліт виробника, як приклади можна привести, але це не повний список і навіть в рамках однієї марки для різних моделей утиліти можуть бути різними:
  • Для MSI - System Control Manager (SCM) і інші речі, наприклад, SteelSeries Engine для ігрових ноутбуків марки.
  • Для Acer - Quick Access Application.
  • ASUS ATK Package або Hotkey Utility.
  • Утиліти Dell Command, Dell System and Devices manager.
  • HP System Event Utility і інші інструменти від HP.
Іноді можливе відключення функції підсвічування в БІОС (BIOS) ноутбука (присутній на рідкісних моделях). Вище лише приклади програмного забезпечення: набори необхідних утиліт можуть відрізнятися навіть в рамках однієї марки ноутбука - окреме ПО для споживчих і ігрових ноутбуків, нових і старих моделей. Але логіка одна: без цих утиліт частина функціональних клавіш на клавіатурі можуть просто не працювати, як описано в інструкції (там же вказані типові утиліти функціональних клавіш для різних марок ноутбуків).

Можливі рішення проблеми в цьому випадку:

Зайти на офіційну сторінку підтримки вашої моделі ноутбука (вводимо в пошуку Google або Яндекс запит виду: «модель ноутбука підтримка» і в результатах відкриваємо офіційний сайт) і завантажити звідти необхідні утиліти (зазвичай лежать в розділі з драйверами).

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые