Презентація Windows 11 - що нам показали 24 червня 2021?

Сьогодні пройшла презентація Майкрософт, на якій була представлена ​​нова Windows 11. Як і всі подібні заходи, презентація здебільшого складалася з фраз про те, що:

  • Це наступне покоління Windows після 35 років інновацій (стільки років ОС Windows)
  • Windows 11 - це як старий будинок, у якому ти виріс: має бути знайомим і безпечним, особливо за часів змін
  • Windows 11 brings you closer to things you like


Все це присмачено яскравими епітетами про швидкість, неймовірність, зв'язковість, адаптивність, гнучкість і все таке інше. А тепер більш конкретно про те, що на презентації дійсно показали і озвучили, постараюся в першу чергу згадати речі, які здалися важливими:

      1. Так, можна буде запускати додатки Android, брати їх можна буде з Microsoft Store або магазину програм Amazon. Але поки що протестувати це не вийде.
      2. У магазині Microsoft Store буде більше «звичайних» програм, тому що для окремих розробників будуть нульові комісії, наприклад, привели Adobe.
      3. Поліпшена робота з кількома моніторами. Наприклад, ви підключили ноутбук до монітора і на ньому відкрили робочі програми та файли. При відключенні ноутбука вони будуть згорнуті, а при наступному підключенні знову розгорнуті на окремому моніторі.
      4. Різні шпалери для різних віртуальних робочих столів, макети закріплення (snap layouts

      5. Snap Groups, коли, розмістивши вікна певним чином, можна їх відновити з панелі завдань у тому вигляді, нижче - скріншот.


      6. Панель віджетів (причому локальним джерелам новин можна буде відправляти пожертви прямо з цієї панелі), панель можна розкрити на весь екран, список доступних віджетів для установки буде поповнюватися.
      7. Вбудований Microsoft Teams.
      8. Адаптація під сенсорні екрани: відключаємо клавіатуру і значки зсуваються так, щоб їх було легко натискати. Також - нова сенсорна клавіатура, можливості пухового та голосового введення.
      9. Auto HDR для ігор (для будь-яких, тобто від розробників нічого не потрібно), технологія DirectStorage (зменшує використання CPU при завантаженні ресурсів гри) - обидві технології вже присутні у Xbox X/S. Ну і DirectX 12 Ultimate. 

І знаєте, це, мабуть, все з того, що несло хоч якусь нову і цінну інформацію (ну, принаймні чогось іншого я не схопив: багато показаних речей є і в десятці, наприклад, Game Pass).

У ході презентації не було озвучено таких деталей:

      1. Дата виходу попередньої чи фінальної версії. Але офіційна сторінка повідомляє: «десь на початку 2022-го року».
      2. Можливість безкоштовного оновлення з попередньої версії Windows також не була озвучена (до речі, це дивно: адже якби безкоштовно - чому б і не оголосити?).*

*Знайшлося дещо про безкоштовність на офіційному сайті: «Вам потрібно новий ПК? Деякі ПК з Windows 10 можуть безкоштовно оновитися до Windows 11 після виходу». Офіційна сторінка з інформацією російською: https://www.microsoft.com/ru-ua/windows/windows-11


Ще про оновлення: на вказаній вище офіційній сторінці є можливість завантажити програму WindowsPCHealthCheck для перевірки сумісності та повідомляється: якщо комп'ютер сумісний, ви отримаєте безкоштовне оновлення після виходу Windows 11.

Системні вимоги Windows 11.

Якщо офіційна утиліта повідомляє про несумісність, є сторонні програми, які дозволяють дізнатися, чому комп'ютер не сумісний з Windows 11.

  • Не менше двох ядер 1 ГГц x64
  • 4 Гб ОЗУ
  • Відео, сумісне з DirectX 12/WDDM 2.x
  • Не менше 64 Гб сховища
  • Обліковий запис Майкрософт та підключення до Інтернету для встановлення (попередню версію Pro я встановив і без цього)

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые