Помилка Microsoft Visual C++ Runtime Library в Windows 10, 8.1 і 7 - способи виправити.

Серед поширених проблем при запуску ігор і програм, а іноді і при звичайній роботі Windows 10, 8.1 або Windows 7 - помилка Microsoft Visual C++ Runtime Library з повідомленням «Runtime Error», зазначенням на файл програми і поясненням: 

«The application has requested the runtime to terminate it in an unusual way».
У цій інструкції докладно розберемо різні способи виправлення помилки Microsoft Visual C++ Runtime Library у всіх актуальних версіях Windows.

Прості способи виправити помилку Visual C++ Runtime Library.

На жаль, єдиного методу рішення для помилки «Microsoft Visual C++ Runtime Library» немає, так як причини можуть бути різними: відсутні або пошкоджені компоненти системи, вплив сторонніх служб і програм, в деяких випадках - помилки в самій програмі що запускається (особливо якщо вона була написана вами особисто).

Мова програм, які не підтримують Юнікод і шлях до папок з програмою.

Цей спосіб вирішення часто виявляється результативним для користувачів з україномовними/російськомовними версіями Windows 10, 8.1 або Windows 7, за умови, що помилка Microsoft Visual C ++ Runtime Library викликається якоюсь сторонньою програмою, а не системними компонентами, такими як explorer.exe або SystemSettings.exe.

Спробуйте наступні два методи, щоб виправити помилку:

      1. Якщо запускаєма гра або програма (або її установник) знаходиться в папці, шлях до якої містить кирилицю (російські літери), перенесіть її в інше розташування або перейменуйте папку, спробуйте запустити. Наприклад, якщо ваше ім'я користувача українською/російською мовою, а файл запускається з папки «Завантаження», то повний шлях до неї буде мати вигляд

C:\Users\Ім'я_користувача\Downloads\Папка_з_програмою\
і це може спричинити похибку.
     2. Зайдіть в Панель управління (в Windows 10 панель управління можна відкрити через пошук на панелі завдань) - Регіональні стандарти, відкрийте вкладку «Додатково» і в розділі «Мова програм, які не підтримують Юнікод» натисніть «Змінити мову системи». Виберіть «Англійська (США)», застосуйте налаштування і перезавантажте комп'ютер, а потім перевірте результат, чи вирішило це проблему.

Зверніть увагу, що другий метод може вирішити проблему, але при цьому зробити так, що програма або гра буде запускатися на англійській мові - зазвичай в цьому випадку досить знайти відповідні налаштування в самій програмі, щоб повернути українську/російську мову.

Поширювані компоненти Visual C++ і .NET Framework.

Наступне можливе рішення - спробувати перевстановити компоненти Microsoft Visual C++ Redistributable, а також встановити компоненти .NET Framework 4.8 і попередніх версій.

Тут присутній один нюанс: зазвичай ми не знаємо, які саме з численних наборів розповсюджуваних компонентів Microsoft Visual C++ послужив причиною проблеми, а тому я рекомендую наступних підхід їх перевстановлення:

     1. Зайти в Панель управління - Програми та засоби і видалити всі наявні компоненти Visual C++ Redistributable (після цього частина програм може перестати запускатися, але до останнього кроку це буде виправлено).

     2. Використовувати неофіційний спосіб установки відразу всіх (майже) компонентів Visual C++ Redistributable.
     3. Зайти на сайт Майкрософт https://support.microsoft.com/ru-ru/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads і завантажити два файли у верхньому розділі (Visual Studio 2015 2017 і 2019) - vc_redist.x86.exe і vc_redist.x64.exe (для 32-біт версій Windows - тільки x86), встановити їх.
     4. Перезавантажити комп'ютер.

Якщо зазначені кроки не вирішили проблему, виконайте наступні кроки:

     1. Встановіть Microsoft .NET Framework останньої версії з офіційного сайту: https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2088631
     2. Зайдіть в панель управління - програми та компоненти - включення і відключення компонентів Windows (пункт зліва) і подивіться, чи включені компоненти .NET Framework попередніх версій, якщо немає - увімкніть їх.

Примітка: в разі, якщо на вашому комп'ютері встановлена Windows 7, 8 або 8.1 встановіть також «Оновлення для універсального середовища виконання C в Windows» для вашої версії ОС, офіційний сайт: https://support.microsoft.com/ru-ru/ topic / update-for-universal-c-runtime-in-windows-c0514201-7fe6-95a3-b0a5-287930f3560c

Драйвери відеокарти і DirectX.

Цей метод може здатися дивним для розглянутого сценарію, але дійсно іноді виявляється працездатним і дозволяє виправити помилку. Особливо в разі, якщо у вас є два відеоадаптера (дискретна і інтегрована відеокарти), а драйверами ви перейнялися лише для однієї з них (дискретної). Якщо в диспетчері пристроїв в розділі «Відеоадаптери» ви бачите щось на зразок «Базовий відеоадаптер Майкрософт », це означає, що драйвери для нього не встановлені.

     1. Завантажте і встановіть драйвери для інтегрованого відео. Найкраще для даної ситуації - з сайту виробника ноутбука під вашу модель (драйвер може називатися «VGA», «Intel HD Graphics» або якось інакше, зазвичай визначити його порівняно не складно) або сайту виробника материнської плати комп'ютера.
     2. Вручну скачайте і встановіть драйвери вашої дискретної відеокарти з офіційних сайтів AMD або NVIDIA.
     3. Про всяк випадок встановіть повний набір бібліотек DirectX (за замовчуванням в системі є лише частина з них), зробити це можна, використовуючи веб-установник з офіційного сайту: https://www.microsoft.com/ru-ru/download/details.aspx?displaylang=ru&id=35

Після установки драйверів, DirectX і перезавантаження комп'ютера, перевірте, чи була вирішена проблема.

Додаткові методи вирішення проблеми.

Якщо до поточного моменту проблема не була вирішена, можна спробувати наступні варіанти, які також можуть допомогти виправити помилку Microsoft Visual C++ Runtime Library:
  • Видалити програми, встановлені безпосередньо перед появою помилки. За відгуками, причиною може бути саме різне стороннє ПО, серед прикладів: Intel True Key, програми принтерів HP, антивіруси.
  • Використовувати точки відновлення системи при їх наявності.
  • Виконати чисте завантаження (не плутати з установкою) Windows. Якщо при чистому завантаженні помилка зникає, то причина - якісь програми в автозавантаженні або сторонні служби. Можна включати їх групами, поки не виявимо, що саме викликає помилку.
  • Перевірити і відновити цілісність системних файлів Windows.
Ще один варіант, для випадку, коли помилку викликає якийсь системний процес - створити нового користувача Windows (краще, якщо буде використано ім'я на латиниці), зайти в систему під ним і перевірити, чи зберігається помилка у цього користувача.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые