Встановлення (установка) Windows 11 з флешки.

У цій інструкції покроково показано, як встановити Windows 11 з флешки USB на комп'ютер або ноутбук. Процес чистої установки підійде як для систем, повністю сумісних з новою операційною системою, так і несумісних з Windows 11 комп'ютерів: без підтримки довіреного платформного модуля TPM 2.0 і TPM 1.2, з непідтримуваним процесором (CPU) або режимом безпечного завантаження. Відмінностей у процесі не буде і у випадку, якщо інсталяція виконується з диска DVD.

У випадку, якщо раніше на вашому ПК або ноутбуці була встановлена ​​ліцензійна Windows попередньої версії, ключ під час інсталяції Windows 11 не потрібно вводити, а система буде автоматично активована при підключенні до Інтернету, за умови, що ви встановили ту ж редакцію ОС - Pro ( Професійна) або Home (Домашня), для якої раніше була цифрова або інший тип ліцензії.

Створення завантажувального USB-накопичувача для встановлення.

Перш ніж приступити до встановлення, необхідно підготувати інсталяційний USB-накопичувач або, інакше - завантажувальну флешку з файлами Windows 11. У разі нової операційної системи в цій частині є нюанси, на які слід звернути увагу:

  • Якщо ваш комп'ютер або ноутбук повністю сумісний з Windows 11, або несумісність виражається тільки в непідтримуваному поколінні процесора, ви можете використовувати офіційний спосіб створення флешки за допомогою Media Creation Tool, який розглянемо нижче. Дізнатися, чи сумісний комп'ютер, ви можете дізнатися за допомогою способів, описаних у статті Як перевірити сумісність з Windows 11.
  • Якщо пристрій не сумісний з мінімальними вимогами Windows 11, найчастіше відсутня підтримка довіреного платформного модуля TPM 2.0 або TPM 1.2 (ця версія підходить для чистої установки), потрібно створити настановний накопичувач, використовуючи альтернативні методи, про що тут: Завантажувальна флешка або образ Windows 11 без перевірки TPM, CPU та безпечного завантаження.

Для підготовки завантажувальної флешки Windows 11 для чистої установки оригінальної системи офіційним способом, пропонованим Майкрософт, використовуйте такі кроки:

      1. Зайдіть на сторінку інсталяції Windows 11 на офіційному сайті Майкрософт - https://www.microsoft.com/uk-ua/software-download/windows11
      2. У розділі «Створення інсталяційного носія Windows 11» натисніть кнопку «Завантажити» та збережіть утиліту Media Creation Tool до себе на комп'ютер.
      3.Запустіть утиліту та прийміть умови ліцензійної угоди.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      4. На наступному екрані вам буде запропоновано налаштувати мову та випуск системи. За замовчуванням вибрано параметри, які відповідають вже встановленій на комп'ютері системі. Якщо зняти позначку «Використовувати рекомендовані параметри для цього комп'ютера», ви зможете вибрати мову системи. Значення в полі «Випуск» залишиться «Windows 11» - флешка міститиме Windows 11 64-bit Pro та Home.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      5. Наступний етап - вибір створюваного настановного носія. Вибираємо «USB-пристрій флеш-пам'яті», якщо потрібна флешка для встановлення.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      6. У списку знімних накопичувачів виберіть флешку, на яку будуть записані установки. Всі дані з USB-накопичувача будуть видалені. Якщо ви ще не підключили накопичувач, підключіть його та натисніть «Оновити список дисків». Якщо при підключеній флешці вона не відображається у списку, можливо, вона визначається комп'ютером як «локальний диск», а не «знімний накопичувач» - спробуйте використовувати інший накопичувач.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      7. Чекайте на процес завантаження Windows 11 і запису файлів на підключений знімний диск.
      8. Після створення завантажувальної флешки ви отримаєте повідомлення «USB флеш-пам'ять готова», натисніть кнопку «Готово» для виходу з Media Creation Tool.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

Якщо ви маєте власний образ ISO Windows 11, який потрібно використовувати для встановлення, замість запропонованого офіційного методу, можна використовувати інші способи створення завантажувальної флешки Windows 11, які дозволяють виконати запис саме вашого образу.

Підготовка до встановлення та завантаження з флешки в БІОС (UEFI).

Перед чистою установкою системи стурбуйтесь збереженням важливих даних, у тому числі з робочого столу та з папок користувача, особливо якщо планується виконати форматування системного диска. Добре, якщо є можливість зберегти їх на зовнішній накопичувач. Придатний для випадку, якщо поточна система встановлена ​​в режимі UEFI на диск GPT - збереження на окремий розділ диска (умовно, диск D). Допомогти може у цьому також стаття: Створення резервної копії ОС Windows 10.

Щоб завантажити з флешки з інсталяційними файлами Windows 11, потрібно перезавантажити систему. Причому вибір саме пункту «Перезавантаження», а не «Завершення роботи» і подальше включення комп'ютера в цей момент може бути важливим - завершення роботи та включення при увімкненій функції швидкого завантаження Windows може перешкодити виконати такі кроки.

Після перезавантаження використовуйте один із двох варіантів:

Зайдіть в БІОС (UEFI) і встановіть завантажувальну флешку з Windows 11 першою у списку пристроїв завантаження. Вхід у БІОС на настільних ПК зазвичай здійснюється натисканням клавіші Delete (Del) при включенні. На ноутбуках F2, але можливі й інші варіанти. Як правило, внизу екрана відображається інформація про клавішу, яку потрібно натиснути, щоб увійти в налаштування БІОС (to enter setup). Детально: Як поставити завантаження з флешки у БІОС/UEFI.

Використовуйте Boot Menu - спеціальне меню, яке відкривається іншою клавішею і дозволяє одноразово вибрати пристрій завантаження, нам слід вибрати створений настановний накопичувач. Детально: Як зайти в Boot Menu на комп'ютері чи ноутбуці.

В обох випадках враховуйте таку важливу вимогу при установці Windows 11 - завантаження має здійснюватися в UEFI-режимі, режим зазвичай можна налаштувати у БІОС, але слід знати про наступні нюанси:

  • При використанні Boot Menu із увімкненим режимом UEFI та з підтримкою Legacy флешка у списку пристроїв завантаження може відображатися двічі. У цьому випадку вибираємо екземпляр, що має позначку UEFI або EFI.
  • На деяких системах за наявності підтримки як Legacy, так і UEFI-режиму завантаження за замовчуванням може виконуватися в Legacy-режимі. Рішення для такого випадку - повністю відключити Legacy Support (також може називатися CSM Support або Compatibility Support Mode) у БІОС, щоб завантаження точно виконувалось у UEFI.
  • У випадку, якщо в налаштуваннях БІОС (зазвичай на вкладці, пов'язаній з Security) є опція безпечного завантаження Secure Boot, для інсталяції Windows 11 її краще увімкнути.
  • Можлива ситуація, коли USB-накопичувач не відображається серед доступних пристроїв завантаження. Можливі причини та рішення описані в інструкції: Що робити, якщо БІОС або UEFI не бачить флешку для завантаження.

Після завантаження з дистрибутива Windows 11, ви або відразу побачите логотип системи і потрапите в програму установки, або побачите напис «Press any key to boot from CD or DVD», у другому випадку просто натисніть будь-яку клавішу на клавіатурі.

Процес встановлення Windows 11 на комп'ютер чи ноутбук.

Далі докладно розглянемо кожен етап чистої установки (чистого встановлення) Windows 11, особливості дій при виборі розділів або створення облікового запису, відмінності при інсталяції Windows 11 Pro та Home.

Щоб інсталювати Windows 11, виконайте такі кроки:

      1. Перший екран установки пропонує вибрати мову, формат часу, метод введення. За замовчуванням встановлено «Українську» (якщо при створенні завантажувальної флешки, у вас була встановлена українська мова і ви обрали «Українська», при створенні завантажувальної флешки). Натисніть кнопку «Далі».

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      2. Натисніть кнопку «Встановити / Інсталяція» у наступному вікні.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      3. На деяких комп'ютерах на цьому етапі, а на деяких після 4-го або 5-го кроку може з'явитися повідомлення про помилку: Запуск Windows 11 на цьому комп'ютері неможливий. Цей комп'ютер не відповідає мінімальним вимогам до системи для інсталяції цієї версії Windows.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

Це може бути пов'язано з:

  • відключеною підтримкою TPM 2.0 або TPM 1.2 у БІОС. Тут може допомогти опис способів включити підтримку TPM у БІОС/UEFI.
  • відсутністю підтримки TPM - у цьому випадку слід використовувати альтернативний метод створення завантажувальної флешки, як було описано на початку інструкції.
  • використанням Legacy режиму для завантаження із настановної флешки.

      4. На пристроях, де виробником не було встановлено одну з останніх версій Windows, ключ якої зберігається в UEFI, з'явиться вікно «Активація Windows» з пропозицією ввести ключ продукту. У більшості випадків, якщо на цьому комп'ютері або ноутбуці вам уже встановлювалися Windows 10 або Windows 11, є цифрова ліцензія, що зберігається у Майкрософт і ключ вводити не потрібно: достатньо натиснути «У мене немає ключа продукту», а після завершення встановлення та підключення до Інтернету система активується автоматично. Якщо ви придбали окремо ключ або записаний ключ продукту попередньої версії системи, введіть його.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      5. У випадку, якщо ви вибрали пункт «У мене немає ключа продукту», буде запропоновано вибрати редакцію операційної системи, зазвичай це Windows 11 Home або Windows 11 Pro. Якщо раніше була встановлена ​​ліцензійна система одного із зазначених випусків, навіть попередньої версії, для збереження ліцензії слід вибрати ту саму версію, яка була встановлена.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      6. Позначте пункт «Я приймаю умови ліцензійної угоди» та натисніть кнопку «Далі».

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      7. Цей крок пропонує вибрати тип установки / встановлення - це може бути «Оновлення» зі збереженням даних і тільки за наявності на комп'ютері системи, яку можна оновити, або - «Вибіркова: тільки інсталяція Windows (для досвідчених користувачів)» з можливістю вибору розділу установки та з можливістю форматування дисків, інакше - чиста установка Windows 11, саме в контексті цієї інструкції розглядається другий варіант.

Скрин на русском (откроется в новом окне).

      8. Відкриється вікно вибору розділу диска для встановлення. За наявності кількох дисків HDD і SSD і у випадку, якщо на комп'ютері вже була інстальована операційна система, кількість розділів на дисках може бути значною, при цьому при виборі деяких з них можуть з'являтися попередження або повідомлення про те, що неможливо встановити Windows у розділ диска (поширені помилки будуть розглянуті у наступному розділі інструкції). Далі докладно про варіанти дій та особливості, на які слід звернути увагу у цьому вікні.


Скрин на русском (откроется в новом окне).

  • Якщо у вас раніше була встановлена ​​інша система в режимі UEFI і розділ з нею розташований на одному з розділів, що знаходиться на диску 0, ви можете вибрати цей розділ і відформатувати його, потім натиснути «Далі» для продовження установки.
  • Якщо вибраний розділ не форматувати, файли попередньої системи після встановлення виявляться в папці Windows.old, включаючи файли з папок користувача, таких як робочий стіл, документи та зображення.
  • За наявності кількох фізичних дисків на комп'ютері, вони будуть відображатися як Диск 0, Диск 1 і далі, кожен із них може мати кілька розділів. Незалежно від того, на якому з дисків ви вирішите встановити Windows 11, спробу запису прихованих розділів із завантажувачем буде зроблено спочатку на Диск 0. Це може виявитися важливим: наприклад, якщо ви встановлюєте систему на SSD під номером 1, а завантажувач опинився на HDD, що відображається як Диск 0, при відключенні HDD система з SSD перестане завантажуватися. Можливі рішення: фізично відключити не системні диски на час установки, змінити порядок слідування дисків (якщо така опція передбачена в БІОС, зазвичай окремо від параметрів завантаження), поміняти шлейфи SATA між дисками (для накопичувачів з цим інтерфейсом), щоб диск в програмі установки відображався як Диск 0.
  • У деяких випадках на фірмових ПК, ноутбуках та моноблоках на диску може бути прихований розділ розміром близько 10-20 Гб. Зазвичай це розділ із резервною копією системи для екстреного відновлення. Рекомендую його залишити, але якщо ви впевнені, що він не знадобиться - можливе його видалення.
  • У випадку, коли установка виконується на один із розділів на Диск 0, а важливих даних на цьому фізичному диску немає, оптимальний підхід - видалити всі розділи на цьому диску за допомогою кнопки «Видалити», потім, не виконуючи створення розділів та форматування, вибрати « Незайнятий простір на Диску 0» та натиснути «Далі». При такому сценарії програма установки сама перетворює диск до потрібного типу (GPT), створить необхідні приховані розділи невеликого розміру з правильним розташуванням, а простір, що залишився, буде віддано під системний розділ з Windows 11 - «Диск C». Якщо вам також потрібні інші розділи на диску, ви зможете створити їх після встановлення ОС.
  • Якщо попередня система встановлена ​​на одному з розділів у режимі UEFI і ви не будете форматувати її, а для встановлення Windows 11 оберете інший розділ, система буде встановлена, а при завантаженні комп'ютера з'являтиметься меню з можливістю вибору завантажуваної системи.
  • Повідомлення «Для інсталяції цієї версії Windows системний диск повинен мати об'єм не більше 52 Гб» під час інсталяції Windows 11 слід читати як «не менше» і мати на увазі, що інсталяцію можна продовжити, незважаючи на попередження.
  • Якщо при виборі розділу ви бачите повідомлення про те, що Windows 11 неможливо встановити на цей розділ, натисніть «Показати подробиці», щоб визначити причину - найпоширеніші причини описані в розділі про можливі проблеми встановлення. Це ж стосується повідомлення «Не вдалося створити новий або знайти існуючий розділ», яке може з'являтися після натискання кнопки «Далі».

      9. Після вибору розділу почнеться процес інсталяції Windows 11 - копіювання файлів, встановлення компонентів та оновлень. Після завершення комп'ютер буде перезавантажено. Якщо після перезавантаження знову відкривається перший екран програми встановлення, закрийте його та змініть параметри завантаження в БІОС/UEFI, таким чином, щоб першим пристроєм завантаження був вказаний Windows Boot Manager, системний жорсткий диск або SSD. Ще одне рішення - фізично витягти завантажувальну флешку.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      10. Після перезавантаження та підготовки продовження установки, буде запущено етап початкового налаштування системи: відкриється екран вибору регіону, виберіть потрібний.

Скрин на русском (откроется в новом окне).      

      11. Підтвердьте правильний вибір розкладки клавіатури, за промовчанням - Українська для україномовної версії Windows 11.

Скрин на русском (откроется в новом окне).      

      12. Буде запропоновано додати другу розкладку клавіатури. Якщо вам потрібна лише англійська (США) та вибрана вами на попередньому кроці розкладки - натисніть «Пропустити», розкладка Англійська (США) не вимагає додавання та включена до системи за промовчанням.

Скрин на русском (откроется в новом окне).       

      13. За відсутності активного кабельного підключення до Інтернету вам буде запропоновано встановити з'єднання з Інтернетом по Wi-Fi або іншим чином. При цьому для Windows 11 Pro можливий вибір пункту «У мене немає Інтернету» та продовження встановлення без підключення. У Windows 11 Домашня установка підключення обов'язкова і такого зазначеного пункту не відображається.

Скрин на русском (откроется в новом окне).      

      14. При виборі «У мене немає підключення до Інтернету» під час встановлення Windows 11 Pro, перейдіть до введення імені локального користувача, рекомендую не використовувати «Адміністратор» як ім'я користувача, це ім'я зарезервовано для прихованого системного облікового запису. Наступні кілька кроків можна використовувати лише при наявності активного підключення до Інтернету.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      15. За наявності підключення до Інтернету, після тривалого процесу перевірки наявності оновлень, вам буде запропоновано задати ім'я свого комп'ютера, це ім'я використовується для ідентифікації комп'ютера в мережі, крок не обов'язковий, але краще виконати. Переключення мови введення можливе поєднанням клавіш Alt+Shift або Windows+Пробіл. Після зміни імені комп'ютера буде виконано автоматичне перезавантаження.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      16. Етап «Вибір способу налаштування пристрою» з'являється лише під час інсталяції Windows 11 Pro та наявності підключення до Інтернету. Для особистого та домашнього використання виберіть «Налаштувати для особистого використання».

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      17. Вам буде запропоновано увійти з обліковим записом корпорації Майкрософт. На цьому екрані можна створити її, використовуючи відповідний пункт на екрані. У Windows 11 Home (Домашня) вхід можливий лише з обліковим записом Майкрософт (але ви можете виконати інсталяцію з обліковим записом Майкрософт, а вже у встановленій системі створити локальний обліковий запис адміністратора та видалити раніше використаний обліковий запис Майкрософт). У Windows 11 Pro можна натиснути «Параметри входу», а потім вибрати «Автономний обліковий запис», щоб налаштувати локальний обліковий запис на комп'ютері.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      18. Після входу або створення облікового запису Майкрософт вам буде запропоновано створити ПІН-код, підтвердіть створення, а потім введіть ПІН-код і його підтвердження. За замовчуванням можна використовувати лише цифри, але можна ввімкнути підтримку літер та символів за допомогою відповідної позначки. ПІН-код використовується лише для входу та підтвердження окремих дій на цьому комп'ютері та не замінює собою пароль: пароль іноді може знадобитися і не слід його забувати.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      19. Якщо з обліковим записом Майкрософт раніше використовувалися Windows 11 або 10, ви отримаєте пропозицію відновити синхронізовані з Майкрософт дані, включаючи програми з магазину, налаштування OneDrive та інші. Вибір - на ваш розсуд, у прикладі далі вибираємо «Налаштувати як новий пристрій».

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      20. Вкажіть параметри конфіденційності. Кожен із параметрів досить докладно описаний. В особистих цілях зазвичай залишаю включеними пункти «Місцезнаходження» та «Пошук пристрою», відключаючи інші. 

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      21. Далі вам буде запропоновано створити резервну копію файлів у OneDrive, під цим мається на увазі автоматичне резервне копіювання файлів «за рамками» основної папки OneDrive — з робочого столу, з папок «Документи» та «Зображення», при цьому резервні копії будуть доступні на всіх пристроях з одним обліковим записом Майкрософт, наприклад, на кількох комп'ютерах ви отримаєте однаковий вміст робочого стола. Вибір на вашу думку.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      22. Запуститься етап підготовки Windows 11 до першого запуску - він може зайняти кілька хвилин на продуктивному комп'ютері з SSD або досить тривалий період на повільних комп'ютерах та ноутбуках HDD. Не вимикайте комп'ютер і зачекайте до завершення процесу.

Скрин на русском (откроется в новом окне).     

      23. Windows 11 успішно встановлено!

Скрин на русском (откроется в новом окне).

Якщо всі етапи були виконані успішно, і чиста інсталяція Windows 11 з флешки завершена, рекомендую ознайомитися з розділом данної статті про дії після інсталяції, а для тих, у кого виникли запитання, наступна частина інструкції.

Можливі проблеми при встановленні Windows 11.

Більшість помилок і проблем при встановленні виникають на етапі вибору розділу для установки Windows 11, але можливі й інші сценарії їх появи, частина вже була розглянута вище, інші наведені далі.

  • Неможливо запустити Windows 11 на цьому комп'ютері. Цей комп'ютер не відповідає мінімальним вимогам до системи для встановлення цієї версії Windows - можливі рішення та причини описані в 3-му кроці процесу встановлення вище.
  • Потрібний драйвер на етапі вибору розділу для інсталяції Windows 11.
  • Встановлення на цей диск неможливе. На вибраному диску міститься таблиця MBR-розділів. Причина - раніше диск використовувався для системи, що завантажується в режимі Legacy, або, для несистемного диска - спочатку мав таблицю розділів MBR. Рішення: за відсутності важливих даних можна видалити всі розділи з диска, вибрати незайнятий простір і натиснути «Далі», конвертація буде виконана автоматично.
  • Нам не вдалося створити новий або знайти існуючий розділ - помилка виникає в ситуації, коли програма установки не знаходить незайнятого іншими розділами місця на диску і не може створити приховані системні розділи (незалежно від кількості вільного місця на наявних розділах). Часто помилка виникає при форматуванні диска сторонніми інструментами, не враховуючи необхідності залишати нерозмічене місце на SSD або HDD. Вирішення - видалити розділ або розділи, щоб незайняте місце на диску могло використовуватися для створення системних розділів Windows 11.
  • Розповсюджено після встановлення: Windows не бачить другий жорсткий диск або SSD.

Можливі й інші збої: у всіх випадках пам'ятайте про можливість пошуку рішення на цьому сайті та в Інтернеті.

Дії після встановлення Windows 11.

Після завершення інсталяції та підключення до Інтернету, Windows 11 у фоновому режимі здійснить пошук і інсталяцію драйверів на пристрої, що підтримуються, - процес може зайняти тривалий час (аж до години) і не всі драйвери встановлюються одночасно.

У процесі початкового автоматичного завантаження драйверів можуть спостерігатися такі події, які надалі пропадуть:

  • Високе навантаження на процесор, шум системи охолодження.
  • Часове згасання екрана під час встановлення драйверів відеокарти.
  • Звуки підключення та вимкнення пристроїв.

Враховуйте, що драйвери, що автоматично завантажуються, незважаючи на те, що є сумісними, не завжди - найкращі: вони поставляються з Центру оновлень Майкрософт, можуть мати не останні версії (може бути критичним для відеокарт) або не повністю враховувати особливості обладнання (часто - для ноутбуків).

Для відеокарти, як інтегрованої, так і дискретної рекомендуєься вручну скачати файли драйверів з офіційних сайтів NVIDIA, AMD або Intel і вручну встановити їх на комп'ютер.

Якщо деякі пристрої працюють неправильно, спробуйте завантажити та вручну встановити офіційні драйвери від виробника вашого пристрою - з сайту материнської плати у випадку ПК або з сайту виробника ноутбука. Враховуйте, що більшість драйверів для попередніх версій ОС справно працюватимуть і в ОС Windows 11.

Чисте встановлення Windows 11 на комп'ютер чи ноутбук, із завантажувального диска чи флешки. Відео українською мовою.

Відео створено Hetman Software.

Додано 23.01.2022 

Були додані скріни українською мовою. При цьому, сам принцип установки системи, є інтуїтивно зрозумілим, не тільки зі скріншотами російською, а й англійською. 

На блозі є велика кількість контенту українською мовою з російськомовними / англомовними скрінами. Аналогічна ситуація і з частиною контенту на російській, де є скріни англійською. Некорисні та в'їдливі коментарі, з вимогами щоб усе було на «мові», ігноруватимуться.

Приклад марного та в'їдливого коментаря, який не несе адекватного смислового навантаження:

Даний блог розрахований на всіх користувачів і не орієнтується на конкретну мову. Хоча, контент російською, зараз переважає на блозі. 

По можливості сил і вільного часу, скріни з україномовним контентом, замінюються мною на україномовні, там, де це актуально і можливо.

На сайті є велика кількість унікального контенту, який допоміг уже багатьом користувачам з СНД та інших країн. Якщо перейшовши на мій блог, ви хочете побачити перевірений та надійний матеріал, ви залишитеся задоволені результатом. Якщо вам головне, щоб все було на «мові» – будете розчаровані.

Будьте людьми, поважайте чужу працю та час.

Успіхів вам, у вирішенні своїх IT-задач! 

2 Комментарии

  1. А свої скріни українською ліньки було зробити? Передерти ж в когось легше, правда?

    ОтветитьУдалить
    Ответы
    1. Добрий день.
      Ні, неправда. Коли самі вестимете свій блог, тоді і поговоримо з вами про те, що легше, а що складніше.

      Матеріал перекладено з англійськомовного першоджерела . Скріни там англійською. А система у мене російською, сам з російськомовної частини України, вибачте, ось і скрини російською.

      Насамкінець, є відео чистою українською мовою. Посилання на першоджерело відео – наведено.

      Загалом, розумію, що було б приємніше бачити весь матеріал українською мовою.

      Мовні суперечки на своєму блозі, бачити не хочу. Успіхів вам і усього найкращого.

      Удалить

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые