Живі шпалери на робочий стіл Windows 10 в Lively Wallpaper.

Питання про те, як встановити живі шпалери на робочий стіл Windows 10 дуже популярне серед користувачів, проте зробити це системними засобами не вийде. Безкоштовних програм для цих цілей не так багато, але вони існують.

Lively Wallpaper - порівняно проста, повністю безкоштовна програма з відкритим вихідним кодом і російською мовою, що дозволяє поставити живі шпалери на робочий стіл Windows 10, можливо, одна з кращих для цих цілей, про неї і піде мова далі в огляді.

Використання Lively Wallpaper, можливості програми.

Завантажити програму Lively Wallpaper можна або в офіційному магазині Microsoft Store, або з github розробника, остання версія доступна тут: https://github.com/rocksdanister/lively/releases/latest

Установка не повинна викликати будь-яких проблем, а після першого запуску програми запуститься майстер налаштувань, в якому в поточній версії доступна лише одна опція: чи запускати Lively Wallpaper разом з Windows (додавати чи програму в автозавантаження).

Після цього відкриється головне вікно програми з набором вже готових живих шпалер для Windows 10.

Серед них представлені:
  • Екран з «мартицей»
  • Періодична система елементів Менделєєва
  • Різні графічні ефекти
  • Світанки-заходи, морська поверхня на заході сонця.


Але можливості установки живих шпалер не обмежуються встановленим набором, ви можете додавати свої шпалери:

     1. Натисніть на кнопку «Плюс» в панелі зліва.
     2. Вкажіть файл з відео або анімованим Gif, посилання на YouTube, сторінку HTML5 з потрібним графічним ефектом, шейдер з shadertoy.com

     3. Після вибору потрібних живих шпалер (можуть застосовуватися не відразу, а через якийсь проміжок часу), деякі з них можна налаштувати, для цього натисніть на кнопку налаштувань (кнопка з зображенням екрану і цифрою) в заголовку програми.
     4. Налаштування можуть бути різними для різних шпалер: наприклад, для відео можна ввімкнути або вимкнути звук, десь є зміна кольорів та інших параметрів, як правило, розібратися не складно. При наявності декількох моніторів можна вибрати, для яких екранів будуть застосовуватися вибрані шпалери.

     5. В останній версії програми з'явилася опція «записи шпалер». Суть роботи: натискаємо правою кнопкою миші по шпалерах в списку, анімація яких залежить від дій користувача (наприклад, Fluids), вибираємо пункт «Передперегляд шпалер»/«Предпросмотр обоев». Натискаємо на кнопку запису в рядку заголовка і записуємо відео, в якому буде збережено вашу взаємодію з живими шпалерами. Потім це відео можна буде встановити у вигляді записаних шпалер.
     6. Також рекомендую зайти в налаштування програми (кнопка з зображенням шестерні зліва внизу). Там ви знайдете параметри для поведінки програми в різних ситуаціях (наприклад, відключення живих шпалер при роботі ноутбука від батареї), і інші опції, які можуть виявитися корисними для вашого сценарію використання.

Lively Wallpaper працює на диво гладко (у всякому разі, в моєму тесті), швидко (використовується апаратне прискорення), а при запуску будь-якої повноекранної програми (наприклад, ігри), живі шпалери Lively повністю зупиняються, щоб не використовувати ресурси комп'ютера.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые