Як посилити безпеку облікового запису Windows 10?

Двоетапна (двохетапна/двофакторна/двохфакторна/двухфакторная) аутентифікація додає другий рівень захисту для вашого комп'ютера, пристрою або облікового запису. Розглянемо варіант посилення безпеки вашого профілю Windows 10 за допомогою двокрокової перевірки аккаунта Microsoft.

Як налаштувати двокрокову (двухшаговую/двофакторну/двухфакторну/двохфакторну/двокрокову) перевірку для облікового запису Microsoft?

Чи потрібно зайвий раз нагадувати про необхідність використання двофакторної аутентифікації для додаткового захисту вашого аккаунта? Ця доступна кожному власникові облікового запису міра безпеки дасть набагато більше душевного спокою за свої дані.

У технічному сенсі, Microsoft захищає свої додатки за допомогою «двокрокової перевірки», а не двофакторної аутентифікації. Керівник підрозділу Microsoft, який відповідає за технологією ідентифікації особистості, Алекс Сімонс (Alex Simons) на презентації програми Microsoft Authenticator для Apple Watch заявив:

З точки зору безпеки, ми розглядаємо використання смарт-годинників Apple як двоетапну перевірку. Перший фактор - ваше володіння пристроєм, що ви носите на собі. Другий фактор - PIN-код, який знаєте тільки ви. Коли ви з ранку одягаєте годинник, вам потрібно його розблокувати. Поки ви не знімете годинник із зап'ястя і вони знаходяться в межах досяжності вашого телефону, вони залишаться розблокованими, тому вам не потрібно буде знову вводити свій PIN-код.

Якщо ви використовуєте операційну систему Windows 10 або додатки Microsoft, особливо Outlook для роботи з електронною поштою, вам настійно рекомендується налаштувати двоетапну перевірку для свого облікового запису Microsoft. Ви зможете використовувати офіційний додаток Microsoft Authenticator.

Microsoft Authenticator для Android (Google Play)
Microsoft Authenticator для iPhone / iPad (App Store)

Або, можете використати будь-який інший додаток для аутентифікації. Розглянемо обидва випадки.

Де налаштовується двокрокова перевірка аккаунта Microsoft?

Отже, про все по порядку. Перш за все, нам потрібно з'ясувати, де налаштовується двоетапна аутентифікація. На сайті Майкрософт є покроковий майстер налаштувань додаткового захисту облікового запису, який прихований в глибині ресурсу. Знайти його можна в такий спосіб:

  • Оберіть/Виберіть секцію «Додаткові параметри безпеки».
  • На сторінці «Додаткові параметри безпеки» клікніть по посиланню «Налаштування двокрокової перевірки» (друга секція на сторінці).

Використовуємо додаток Microsoft Authenticator.

Microsoft пропонує використовувати власний додаток для аутентифікації (доступно для iOS і Android).

  • На сторінці «Налаштування двокрокової перевірки» натисніть кнопку «Далі», і вам буде запропоновано налаштувати додаток Microsoft Authenticator.
  • Завантажте/Скачайте додаток Microsoft Authenticator і увійдіть в свій аккаунт (вам потрібно буде ввести код, відправлений по електронній пошті або SMS).
Microsoft Authenticator для Android (Google Play)
Microsoft Authenticator для iPhone / iPad (App Store)
  • Натисніть «Далі» на сторінці налаштування двоетапної перевірки. Все готово!

Використовуємо альтернативне додаток.

Ви також можете зупинитися на своєму улюбленому додатку, наприклад Google Authenticator або Authy.

Для мобільних пристроїв:
Для комп'ютерів:
Розширення для браузерів:

На етапі налаштування програми оберіть опцію «налаштуйте інший додаток для перевірки справжності». Microsoft згенерує QR-код, який потрібно буде просканувати в вашому додатку.
Ваша програма створить унікальний код (зазвичай 6-8 символів). Введіть його в текстове поле нижче QR-коду.

Після налаштування двокрокової перевірки, ви зможете її швидко ввімкнути або вимкнути на сторінці «Додаткові параметри безпеки», вибираючи опцію «Відключити двокрокову перевірку».

Налаштування паролів додатків.

Деякі старі програми та пристрої Microsoft не підтримують двохфакторну аутентифікацію, зокрема десктопне програмне забезпечення Microsoft Outlook, застарілі версії Microsoft Office, Xbox 360 і Windows Phone. Якщо ви регулярно користуєтеся цими пристроями або ПО, то вам потрібно налаштувати «Паролі додатків». На сайті Microsoft для цього є докладні інструкції українською мовою для кожної програми.

Після налаштування двокрокової перевірки в даних додатках можуть виникати помилки, тому вам потрібно ввести спеціальний пароль для програми, щоб авторизація успішно працювала.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые