Як виправити помилку R6025 pure virtual function call в Windows 10?

При запуску деяких програм та ігор в Windows 10 користувач може зіткнутися з помилкою Runtime Error R6025 pure virtual function call у вікні з заголовком «Microsoft Visual C++ Runtime Library». Розібратися з причинами помилки і знайти рішення не завжди легко, але часто цілком можливо.

У цій інструкції докладно про можливі причини помилки R6025 pure virtual function call і способах виправити проблему.

Можливі рішення проблеми R6025 pure virtual function call.

В якості основної причини помилки «Runtime Error R6025» від джерела Visual C++ Runtime Library офіційний сайт Майкрософт вказує проблеми з самою програмою і пропонує наступні варіанти вирішення:

     1. Використовувати Панель управління - Програми та засоби для виправлення установки програми (зазвичай досить вибрати програму в списку і натиснути кнопку «Змінити» при наявності такої, далі вам можуть запропонувати «Виправити» програму).


     2. Встановити останні оновлення Windows 10.
     3. Перевірити наявність нової версії програми, що викликає помилку.
     4. Додатково на офіційній сторінці за вказаним вище посиланням є інформація для програмістів на випадок, якщо помилка R6025 pure virtual function call викликана їх власною програмою.

Однак, я б назвав цей список не повним, особливо з урахуванням деяких типових особливостей встановлювання україномовним/російськомовним користувачем програм. Доповнити його я можу наступними пунктами:
  • Спробуйте запустити програму в режимі сумісності з попередньою версією Windows, наприклад, ОС Windows 7. Для цього натисніть правою кнопкою миші по виконуваному файлу або ярлику програми, оберіть пункт «Властивості» в контекстному меню, перейдіть на вкладку «Сумісність», відзначте пункт «Запустити програму в режимі сумісності» і виберіть потрібну версію ОС. Застосуйте налаштування і знову спробуйте запустити програму.

  • Якщо програма або гра були завантажені не з офіційного джерела (а часто розглядаємі проблеми виникають для програм від Corel або Autodesk, які користувачі не поспішають купувати), цілком можливо, що нормальному запуску заважає антивірус (в тому числі вбудований в Windows 10 Захисник Windows). Він міг видалити модифіковані файли програми (слід перевірити журнал антивіруса, додати програму в виключення) або втрутитися в роботу вже при запуску програми (спробуйте виконати запуск при відключеному антивірусі).
  • Якщо режим сумісності та інші описані дії не виправили ситуацію, можливо, варто спробувати завантажити програму з іншого джерела.

Додаткові методи виправити помилку.

Крім описаних методів вирішення проблеми, результативною може виявитися спроба перевстановлення компонентів Visual C++RuntimePack, а також встановлення .NET Framework 3.5 і 4.8 (остання версія на момент написання цієї статті).

І ще один момент: за деякими відгуками, в окремих версіях програм для роботи з графікою, при наявності підключеного (встановленого) графічного планшета також може виникати така помилка - зазвичай вирішується оновленням програми або драйверів для графічного планшета.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые