Планшет Samsung Galaxy Tab S7 як другий монітор для ПК або ноутбука з Windows 10.

Після виходу Android-планшета Galaxy Tab S7, Samsung обіцяла реалізувати вбудовану функцію використання цього планшета в якості другого монітора для комп'ютера і тепер, після оновлення до Android 11 і OneUI 3.1 ця функція стала доступною.

Здійснити це можна було і раніше, але тепер для цих цілей не потрібні будь-які сторонні додатки при наявності вказаного планшета (не виключено, що незабаром з'явиться і на інших планшетах від Samsung). Далі в огляді про те, як саме працює функція.

Включення і використання функції «Другий екран» на планшеті Samsung Galaxy Tab S7.

Після поновлення вашого планшета до Android 11 в списку кнопок дій в області сповіщень з'явиться кнопка «Другий екран», саме вона дозволяє підключити ваш планшет в якості другого монітора.

Для використання функції потрібно, щоб ваш ноутбук або комп'ютер мали включений Wi-Fi адаптер, оскільки використовується бездротове підключення. Наявність Wi-Fi роутера або Інтернету не потрібно.

     1. Натисніть кнопку «Другий екран», на екрані планшета з'явиться опис функції і як її задіяти. Тут же можна вибрати два режими підключення: більш швидке (малювання/ігри) або більш плавне (для відео).


      2. На комп'ютері або ноутбуці натисніть клавіші Win + K (Win - клавіша з емблемою Windows, K - латинська). З'явиться панель з доступними бездротовими дисплеями, виберіть у списку ваш планшет.

     3. Через короткий час підключення встановиться, планшет буде визначено в якості другого монітора, за замовчуванням встановлюється режим «Розширити ці екрани», тобто один екран є продовженням іншого, і вони можуть містити різні вікна.
     4. Також в області повідомлень Windows 10 з'явиться повідомлення, що пропонує включити введення з клавіатури і миші на планшеті. Вгорі основного екрану буде панель, що дозволяє відключитися від бездротового дисплея.

По суті, весь процес підключення на цьому закінчується: можна користуватися, а при необхідності налаштування роботи двох моніторів досить зайти в параметри екрану Windows 10 - тут ви можете змінити розташування екранів відносно один одного, обрати режим роботи.


Мої спостереження після короткого періоду тестування функції:
  • Працює порівняно швидко, якість зображення - гарна, елементи інтерфейсу читабельні і без помітних артефактів. Дивитися відео виходить, затримки є, але не виглядають критичними. Експериментів з іграми не проводив.
  • Після підключення планшета в якості другого монітора, звук починає виводитися через його динаміки. Щоб змінити це, зайдіть в параметри звуку Windows 10 і змініть пристрій відтворення.
  • Введення з клавіатури і миші комп'ютера, а також з сенсорного екрану планшета і чохла-клавіатури працюють справно.
  • При спробі намалювати щось пером в Photoshop на екрані планшета - нічого. Можливо, чогось не врахував (не малював раніше з використанням пір'яного введення). При цьому елементи інтерфейсу пером S-Pen натискаються без проблем. Після спроб малювання, з якоїсь причини перестав відображатися покажчик миші поверх вікон Photoshop до перезапуску програми.
Як підсумок, думаю, для власників Galaxy Tab S7 функція може бути корисною, особливо якщо потрібно виводити якийсь окремий контент на окремий екран: точно підійде для чатів, котирувань, можливо для якоїсь здебільшого статичної інформації. Щодо відображення контенту, що вимагає швидкого відгуку і відсутності затримок повністю не впевнений.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые