Як видалити Алісу від Яндекса з комп'ютера?

При установці/встановленні Яндекс.Браузер на комп'ютері або ноутбуці автоматично встановлюється і голосовий помічник Аліса - його значок додається в панель завдань, а також, коли активна послуга/функція «Голосова активація», Аліса починає реагувати і на голосові запити.

При бажанні ви можете відключити або повністю видалити Алісу з комп'ютера, в цій інструкції докладно описані можливі варіанти.

Як повністю видалити Алісу з комп'ютера?

Для того, щоб видалити голосовий помічник Аліса з вашого комп'ютера, досить використовувати той же підхід, що й для видалення інших програм:

     1. Відкрийте панель управління (в Windows 10 для цього можна використовувати пошук в панелі завдань).

     2. В панелі керування перейдіть до розділу «Програми та засоби» або «Видалення програми».    

     3.У списку програм знайдіть «Голосовий помічник Аліса» і натисніть кнопку «Видалити».

     4. Підтвердіть видалення і дочекайтеся завершення процесу.

Після виконаних дій кнопка Аліси зникне з панелі завдань і вона перестане функціонувати, при цьому сам Яндекс Браузер продовжить працювати.

Зверніть увагу: після видалення Аліси з вашого ПК або ноутбука, всередині браузера вона продовжить працювати (але при цьому використовується помічник в Інтернеті, а не на вашому комп'ютері), викликати її можна кнопкою у вікні браузера. При бажанні прибрати цю кнопку - натисніть по ній правою кнопкою миші і зніміть позначку з пункту «Аліса».

Як відключити Алісу або відключити її голосову активацію.

Якщо у вас немає бажання повністю видаляти голосовий помічник від Яндекса, ви можете:

     1. Натиснути по значку Аліси в панелі завдань правою кнопкою миші, а потім - по пункту «Вимкнути Алісу».


      2. У Windows 10 перейти в Параметри - Конфіденційність - Голосова активація і відключити функцію голосової активації, щоб комп'ютер або ноутбук не реагували на сказане: «Аліса» і схожі слова.


Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые