Як відкрити файли APK на Android та ПК?

У цьому посібнику ми розглянемо, що таке файл APK, як відкрити файли APK, а також як їх встановити на Android та Windows.

Що таке файл APK?

APK-файл – це мобільний додаток для Android, операційної системи Google. Деякі програми для Android попередньо інстальовані на пристроях, а інші можна завантажити з веб-сайту. Програми, встановлені через Google Play, автоматично встановлюються на ваш пристрій. Однак інші джерела потребують ручної установки.

Чи безпечні файли APK?

Як правило, користувачі ніколи не бачать APK-файли, оскільки Android виконує встановлення програм у фоновому режимі через Google Play або іншу платформу розповсюдження програм. Однак багато веб-сайтів тепер надають пряме завантаження файлів APK для користувачів Android, які хочуть встановлювати програми вручну. Ви повинні бути обережні з джерелом файлу APK, тому що шкідливе програмне забезпечення може розповсюджуватися у файлах APK, як це робиться в Windows через файли .exe. Не варто запускати APK-файли з джерел, яким ви не довіряєте.

Як відкрити APK файли на Android?

Операційна система Android автоматично розпізнає завантажені файли APK. Це означає, що ви можете просто натиснути на значок файлу на Android пристрої, щоб відкрити файл APK. Однак для встановлення неперевіреної програми необхідно змінити налаштування безпеки вашого Android-пристрою, щоб можна було встановлювати сторонні програми.

Дозвіл на встановлення APK-файлів.

Щоб встановити файл APK, ви повинні спочатку дозволити Android-пристрою встановлювати програми з невідомих джерел. Ви можете виконати це, виконавши такі дії:

  • Відкрийте екран налаштувань.
  • Натисніть Безпека.
  • Встановіть прапорець поруч із «Невідомі джерела», де написано «Дозволити встановлення програм із невідомих джерел».
  • З'явиться попередження, що встановлення невідомих програм небезпечне. Натисніть OK для підтвердження.

Тепер ви можете інсталювати програми з файлів APK, не заходячи до магазину Google Play, якщо ви увімкнули цю опцію. Однак, існує безліч модифікованих версій ОС Android від різних виробників телефонів. Якщо ви не можете знайти налаштування за допомогою наведених вище вказівок, обов'язково зверніться до інструкцій виробника.

Встановлення APK-файлу.

APK-файли можна отримати з Інтернету або завантажити як вкладення електронної пошти. Просто натисніть на вкладення, щоб встановити програму на свій планшет або смартфон, якщо ви отримали APK-файл електронною поштою і хочете це зробити. Якщо ви завантажили файл APK з Інтернету, він буде в папці "Завантаження". Щоб розпочати інсталяцію, просто знайдіть APK-файл і торкніться його. Вас можуть попросити надати певні дозволи для завершення інсталяції. Коли ви розпаковуєте та встановлюєте APK-файл, ви повинні отримати підтвердне повідомлення. Тепер з головного екрана ви можете запустити встановлену програму.

Як відкрити APK файли на ПК?

Windows 11 – перша версія Windows, в якій офіційно дозволено встановлення APK-файлу. Користувачі можуть вручну встановлювати файли APK за допомогою Windows для Android з Android Debug Bridge або WSATools в Windows 11. З початку 2022 року ця можливість доступна тільки учасникам програми попередньої оцінки Windows. Це також вимагає, щоб користувачі включали налаштування Hyper-V та платформи віртуальної машини у налаштуваннях Windows. Якщо ви зацікавлені в установці APK-файлів на свій комп'ютер, обов'язково ознайомтесь з посібником зі встановлення програм Android у Windows 11.

Як переглянути вміст файлу APK?

Файл APK зберігається в стислому форматі ZIP, який можна відкрити будь-яким інструментом розпакування Zip. В результаті, якщо ви хочете вивчити вміст файлу APK, змініть розширення файлу на .zip і відкрийте файл або відкрийте файл прямо через програму Zip. Пакети Android містять усі файли, необхідні для однієї програми Android. Нижче наведено список деяких найважливіших файлів і папок, які зазвичай включають:

  • META-INF/
  • lib/
  • res/​
  • assets/​
  • AndroidManifest.xml
  • classes.dex
  • resources.arsc

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые