Вибір між виділеними віртуальними і фізичними серверами: на кожне завдання своє рішення.

Сьогодні вибір оренди віддалених серверів стає все більш різноманітним. Серед розмаїття варіантів як визначитися з найбільш підходящим рішенням для своїх потреб? Давайте разом розберемося з типами віддалених серверів, що пропонуються українською компанією Tucha.UA, і з'ясуємо, коли слід віддати перевагу віртуальним машинам з їхніми перевагами, а коли варто звернути увагу на фізичні сервери.

Переваги віддалених серверів над локальними

Віддалені сервери функціонально не поступаються локальним серверам, встановленим в офісі, але значно перевершують їх у плані безпеки та надійності. По-перше, вони розміщуються в спеціалізованих дата-центрах, унеможливлюючи доступ сторонніх осіб, що є серйозною перевагою. По-друге, налаштування віддалених серверів простіше і не вимагає великих початкових витрат на купівлю обладнання, а потім і його обслуговування.

Додатково, робота на віддалених серверах звільняє від залежності від одного джерела комунікації, такого як офісне електропостачання, і надає можливість посилити безпеку даних за допомогою спеціальних інструментів: створення повних копій дисків серверів (знімки стану), резервне копіювання файлів, налагодження тривожних механізмів (кнопок) і багато іншого. Спільно з високою гарантованою доступністю, віддалені сервери стають зручнішим і вигіднішим варіантом роботи порівняно з локальними аналогами.

Тепер давайте розглянемо основні типи віддалених серверів, доступні через сервіси Tucha: виділені віртуальні машини та фізичні сервери.

Віртуальні сервери (VPS): як визначити вибір

Насамперед настійно рекомендується розглядати варіант роботи з віртуальними серверами, оскільки вони мають деякі значні переваги порівняно з фізичними серверами:

  • Віртуальні сервери базуються на обчислювальних хмарах, що забезпечує високий ступінь надійності;
  • Вони вирізняються вищим рівнем відмовостійкості;
  • Масштабування VPS виконується швидко, даючи змогу оновити ресурси всього за кілька годин після запиту;
  • Для віртуальних машин на основі багатьох сервісів, включно з Tucha, доступна можливість періодичного створення і зберігання повних знімків дисків сервера (snapshots).

Можливості використання віртуальних серверів

VPS ідеально підходять для перенесення програм, додатків і даних компанії в хмару. Ви можете організувати робочі місця для кожного співробітника, надавши доступ до необхідних додатків. Також можна налаштувати віддалений доступ 24/7 з будь-якої точки світу.

Інший поширений сценарій використання - надання програмного забезпечення і даних для певних відділів або співробітників. Це може бути, наприклад, бухгалтерська програма (M.E.Doc, різні версії 1С:Підприємство), системи управління проєктами, додатки типу "клієнт-банк" та інші. У хмарі також зручно розміщувати CRM і ERP системи, офісну IP-телефонію, корпоративний вебсайт або інтернет-магазин, а також зберігати бази даних, архіви, документи та резервні копії файлів.

Надані Tucha хмарні сервіси для VPS

Tucha пропонує кілька варіантів хмарних сервісів для різних цілей:

  • TuchaFlex+ - віртуальні машини в сертифікованих дата-центрах за кордоном (переважно в Німеччині). Ці сервери мають настроювану конфігурацію, що дає змогу створити машину з необхідними ресурсами, як-от обсяг оперативної пам'яті, дисковий простір, кількість ядер процесора та IP-адрес. Рівень доступності - 99,9%.
  • TuchaBit+ - високошвидкісні VPS із сучасними процесорами Intel Xeon Gold 6248R. Працюють вони як в Україні, так і за кордоном, пропонуючи збалансовані ресурси. Рівень доступності - 99,9%.
  • TuchaBit - VPS з попередньо встановленою операційною системою Windows, розміщені на захищених майданчиках в Україні. Рівень доступності - 99,0%.
  • TuchaHost - віртуальні сервери з великими дисками HDD за доступною ціною, що дають змогу розміщувати дані в дата-центрах за кордоном (переважно в Німеччині). Рівень доступності - 99,0% (гіпервізор) і 99,9% (режим кластера віртуалізації).

Усі ці варіанти можуть бути легко масштабовані відповідно до потреб.

Висновок

VPS від Tucha.UA різняться за територіальним розташуванням дата-центрів, рівнем доступності послуг, масштабованістю, інструментами захисту даних і вартістю оренди. Усі вони надають стабільні та зручні рішення для компаній та їхніх співробітників. Важливо вибрати оптимальне рішення залежно від поставлених завдань. 

Фізичні сервери: коли це має сенс

У разі, якщо потрібно обробити дуже велике навантаження і віртуальні сервери вже не справляються (наприклад, під час хостингу великих інтернет-магазинів з більш ніж 10000 товарами), оренда фізичних серверів, розміщених на віддалених майданчиках, може бути найбільш раціональним рішенням. Це передбачає надання замовнику виділеної машини в серверній стійці дата-центру, з повним контролем над усіма ресурсами сервера на час оренди.

Можливості використання фізичних серверів

Фізичні сервери придатні для завдань із високим навантаженням і високими вимогами до обчислювальних ресурсів. Це може включати хостинг веб-сайтів або інтернет-магазинів з великим обсягом товарів і відвідувачів, а також:

  • Розміщення онлайн-ігор або інших веб-проектів, пов'язаних зі складними обчислювальними завданнями;
  • Розробку веб-додатків;
  • Зберігання великих обсягів даних тощо.

Сервіс Tucha для фізичних серверів

Для оренди фізичних серверів доступний сервіс TuchaMetal. Ці сервери розміщуються в європейських дата-центрах, сертифікованих за рівнем захищеності Tier 3 і вище (у Франції). До того ж, замовники можуть використовувати хмарне сховище TuchaBackup, що надається в обсязі дисків орендованого сервера. Гарантована доступність послуг становить 99,9%.

Висновок

Фізичні сервери мають свої особливості та застосування, яке може бути суттєво відмінним від віртуальних серверів. Вони стають раціональним вибором у випадках з високими навантаженнями на сервер або коли вимоги не задовольняються віртуальними машинами. Сервіс TuchaMetal надає фізичні сервери в потрібній конфігурації, забезпечуючи клієнтів вільними ресурсами.

Обслуговування клієнтів: команда технічної підтримки

Байдуже, який варіант віддалених серверів обирає клієнт, завжди поруч буде готова досвідчена та компетентна команда технічної підтримки Tucha. Співробітники технічної підтримкиЮ починають роботу над завданнями клієнтів одразу після отримання звернення, і протягом перших 13 хвилин надають змістовний та оперативний зворотний зв'язок. Обсяг обов'язків, які бере на себе команда технічної підтримки Tucha, визначається обраним клієнтом рівнем сервісу технічної підтримки. Для оцінювання якості хмарних сервісів і роботи команди Tucha доступні відгуки від їх клієнтів і партнерів, а також відеоогляди на їхньому YouTube-каналі. Познайомтеся з ними та переконайтеся в перевагах хмарних рішень на власному досвіді!

Замість висновку

З огляду на безліч переваг і зручностей використання, ми наполегливо рекомендуємо почати роботу в хмарі з віртуальних серверів. Вони прекрасно справляються з більшістю завдань, що стоять перед сучасними компаніями, а різноманіття послуг Tucha допомагає підібрати найбільш підходяще рішення. Однак, якщо клієнту потрібні обчислювальні ресурси великої потужності, в деяких випадках варто розглянути оренду фізичних серверів. У підсумку, кожен клієнт знайде своє ідеальне хмарне рішення в Tucha.


Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые