Як відновити дані RAID 6 після поломки 3 дисків, контролера або Rebuild масиву?

Дивіться, як відновити дані з пошкодженого RAID 6 масиву. Ви побачите, як створити апаратний RAID 6 з контролером Adaptec ASR-6805T, що робити, якщо вийшов з ладу диск, як його визначити і як замінити неробочий носій. А ще що робити і як дістати інформацію з масиву, якщо контролер дає збій, три диски не відгукуються і RAID пошкоджений. 

👉 Hetman RAID Recovery™ 1.9 - https://hetmanrecovery.com/uk/raid-da... 

👉 Як відновити файли з RAID 6 після збою контролера або виходу з ладу дисків - https://hetmanrecovery.com/uk/recover...

Відновлення даних RAID 6 після поломки 3 дисків може бути досить складним і складається з декількох етапів. Основний принцип відновлення - використання паритетної інформації, яка є у кожному блоку даних на масиві.

Перш за все, необхідно замінити всі зламані диски новими. Наступним кроком є створення нового RAID-масиву зі спеціальним програмним забезпеченням або контролером RAID.

Після цього необхідно запустити процес ребілда (rebuild), який відновить дані на новому масиві, використовуючи доступну паритетну інформацію. Цей процес може зайняти досить багато часу в залежності від об'єму даних на масиві та швидкості дискових накопичувачів.

Якщо процес ребілда не повністю відновив дані, існує кілька способів для їх подальшого відновлення. Наприклад, можна скористатися програмним забезпеченням для відновлення даних, яке спеціалізується на відновленні RAID-масивів. Або ж звернутися до професійних компаній, які надають послуги відновлення даних.

В будь-якому випадку, відновлення даних після поломки RAID 6 є складним і тривалим процесом, тому рекомендується забезпечити регулярне створення резервних копій важливих даних для запобігання втраті даних в майбутньому.

Отправить комментарий

Добавлять новые комментарии запрещено.*

Новые Старые